Veel gestelde vragen

Wij gaan met meer dan 6 personen op vakantie, kan dit bij Villa Nujum?
Villa Nujum is geschikt tot 6 personen. Hebben jullie kleine kinderen dan kunnen wij altijd extra kinderbedjes op de kamers erbij zetten. Willen jullie echter met een grote groep op vakantie dan hebben wij nog 2 andere villa’s tot uw beschikking. Villa Buddha tot 18 personen en Villa Samora tot 12 personen.
> Klik hier voor een kijkje in onze andere villa’s

Is er transport geregeld naar Villa Nujum?
Onze chauffeur Putu haalt u op van het vliegveld. Hij wacht u op bij de uitgang van het vliegveld met een bordje met uw naam erop. Het is belangrijk dat u hiervoor vooraf uw vluchtnummer op geeft. De kosten voor het ophalen bedragen 650.000 Rupia , dat is ongeveer €45,- U kunt dit bedrag zelf na de reis aan de chauffeur voldoen. Mocht u al in een ander Hotel op Bali zijn dan halen wij u ook daar graag op.
Eigen vervoer is af te raden op Bali. Onze chauffeur staat gedurende uw vakantie altijd tot uw beschikking. ( €45 per dag en €25,- per dagdeel).
Mocht u toch eigen vervoer geregeld hebben laat dit dan bijtijds weten, onze villa is moeilijk te vinden. Wij sturen u dan een route en het telefoonnummer van ons personeel.

Kunnen wij ergens de recensies lezen van villa nujum?
Villa Nujum is een prachtige villa met heel veel privacy direct aan zee. Recensies kunt u lezen op https://www.airbnb.nl/rooms/1897456

Hoe ver is de reis vanaf het vliegveld naar Villa Nujum?
Villa Nujum ligt 90 km. verwijderd van het vliegveld. De reis voert u langs de mooiste plekjes van heel Bali. Naarmate u het noorden nadert wordt de natuur steeds mooier, bergpassen, sawa’s, kratermeren en apen onderweg, Bali blijft u verbazen. Vraag onze chauffeur of hij bij de mooiste plekjes onderweg wil stoppen, drink een “kopie Luwak” of eet wat kleins in een plaatselijk restaurant, de vakantie is begonnen!

Is er een Visum nodig voor Bali?
Ten eerste heb je een internationaal paspoort nodig dat nog minstens 6 maand geldig is, NA VERTREK UIT BALI! Met minstens 1 volledige lege pagina.
Het visum krijg je gratis als je uit Nederland of 1 van de hieronder genoemde landen komt. En niet langer blijft dan dertig dagen. Bij de douane op Bali krijg je een stempel in je paspoort dat 30 dagen geldig is en that’s it!
Voor de burgers uit volgende 45 landen is het visum gratis en hoef je vooraf niets te regelen tenzij men langer dan 30 dagen in Indonesië verblijft: Nederland, Belgie, Frankrijk, Groot Brittanië, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Italië , Spanje, Zweden,
Denemarken, Finland, Noorwegen, Hongarije, Turkije, Rusland, Bahrain, Brunei Darussalam, Cambodia, Canada, Chili, China, Czech Republic, , Hong Kong, Japan, Laos, Macao, Malaysia, Mexico, Marokko, Myanmar, Nieuw Zeeland, , Oman , Peru, Philippijnen, Polen, Qatar,, Singapore, Zuid Afrika, Zuid Korea, Thailand, Arabische Emiraten, Verenigde Staten en Vietnam.

Voor de overige landen geldt een Visa On Arrival. Deze kan je bij aankomst op Bali kopen voor 35 UDS en is 30 dagen geldig.

Blijf je langer als 30 dagen dan raden wij het aan om in je eigen land bij de Indonesische ambassade een visum voor langere tijd aan te vragen. Weet je vooraf niet hoe lang je op Bali blijft dan kan je altijd op Bali zelf een verlenging van je visum aanvragen. Hiervoor heb je echter ook een “visum on arrival” bij binnenkomst op Bali nodig en zit je gegarandeerd heel lang en meerdere keren op het gemeentehuis op Bali te wachten.

Wat voor geld neem ik mee naar Bali?
Het is aan te raden op het vliegveld ( net voor de uitgang ) op Bali ongeveer € 250,- cash om te wisselen. 1 Miljoen Rupiah komt ongeveer overeen met € 65. Zo heeft u wat Rupiah op zak om de chauffeur te betalen, onderweg iets te eten en de eerste boodschappen te betalen. Op Bali wordt namelijk heel veel cash betaald. In grotere winkels en restaurants kan je ook met je creditcard zoals VISA en American Express betalen..
In Serrerit ( 20 minuten rijden vanaf de villa) kan je geld opnemen met de pinpas/bankpas in één van de geldautomaten (ATM). Vergeet thuis niet uw bank/ pinpas te deblokkeren voor opname in het buitenland.

Is Bali veilig?
Bali, en zeker het noorden van Bali waar Villa Nujum is gelegen, is zeer veilig. Wij hebben nog nooit iets van criminaliteit gemerkt. Het is een van de weinige landen ter wereld waar u als vrouw ’s-nachts ongehinderd en met een veilig gevoel rond kan lopen. De inwoners van Bali geloven in Karma en zullen anderen dus nooit iets aan doen. Zelfs toonverheffing is op Bali uit den boze. Iedereen op Bali zal u met een lach tegemoet komen en vragen “ how are you, where are you going”. Zij vinden het een eer als u met hen een praatje maakt. Toch heeft Villa Nujum 2 ongewapende security’s aangesteld. Made en Budi zorgen 7 nachten per week en ook op zon- en feestdagen voor uw gemoedsrust. Het is altijd een fijn gevoel om ’s-nachts iemand in de buurt te hebben die Indonesische spreekt, eventuele nieuwsgierigen kan waarschuwen, de deur open kan houden of een dokter kan waarschuwen en altijd paraat staat bij een eventuele calamiteit.

Hoe is het eten op Bali
Het eten in de villa is erg goed . Putu en Annie halen elke dag verse boodschappen op de markt en in ons boek kunt u uitkiezen wat u de volgende dag wilt eten. Zij koken graag Indonesisch of Westers voor u. Overleg met Putu en Annie als u een specifiek indonesisch diner wilt, zij kunnen dit voor u bereiden. Vegetarisch eten is geen enkel probleem , Balinezen zijn dit gewend omdat zij zich vaak vlees en vis niet kunnen veroorloven. Uit eten kan ook heel goed op Bali. Er zijn genoeg goede restaurants in Lovina of het iets verder gelegen Permuteran te vinden waar u zich kan laten verwennen. Kijk even bij onze activiteit “ Restaurants” voor een overzicht van de beste restaurants in de buurt. Hetwater uit de kraan kunt u beter niet drinken, u heeft de beschikking over een waterkoeler met bronwater.

Wat kost uw verblijf/eten op Bali?
Doordat het personeel voor u kookt bent u aan het eten alleen het geld voor de boodschappen kwijt. Afhankelijk wat u besteld maakt u het dus net zo duur of goedkoop als u wilt. Een maaltijd van rijst met sate en groenten zetten wij al voor € 3,- per persoon op tafel. Maar wilt u kreeft of zalm, welke op Bali moeilijk te krijgen is, dan betaald u daar ook op de vismarkt de hoofdprijs voor.
Uit eten met een drankje kost zo’n € 9,- per persoon. Een verse vruchtensap of een biertje € 2,- . Geimporteerde drank zoals wijn is erg duur op Bali, zo’n € 20,- per fles. Vlees, vis en groenten is daarentegen de helft goedkoper als in de meeste andere landen. En wilt u shoppen dan heeft u op Bali al een t -shirt of slippers voor € 2,-.

Ligt de villa ver van zee?
Villa Nujum ligt direct aan zee U loopt door de tuin zo het strand op. De zee is doorgaans erg rustig zodat het ook ideaal is voor uw kinderen om hier te spelen. Wij raden u wel aan gebruik te maken van strandschoentjes vanwege het koraalrif voor de villa. Een paar meter naar links kunt u gewoon via het zandstrand de zee inlopen.

Is er een dokter in de buurt?
Dokters, ziekenhuizen en medicijnen vindt u allemaal in de buurt van Villa Nujum. Mocht u onverhoeds medicijnen nodig hebben dan vindt u in Sererit een apotheek met alle bekende geneesmiddelen op voorraad. Mocht u iets gaan mankeren dan komt een goede dokter op consult. Vraag dan wel een bonnetje voor uw verzekering want een bezoek van de dokter komt toch al snel op € 80,-.
Ons personeel staat dag en nacht voor u klaar om in noodgevallen contact te leggen met dr Hanrha onze huisarts. Dr Gigi zeggen ze hier, de tandendokter, beschikt over de modernste apparatuur, op de monitor kunt u zelf meekijken hoe de behandeling verloopt.

Wat zijn de gevaren van de natuur op Bali?
Tsunami’s komen niet voor in het noorden van Bali wegens de geringe zeediepte. Ook orkanen, typhonen en ander weerkundig onheil komen niet voor.
Enge beesten zijn er niet, geen slangen, geen spinnen, wespen, darren en horzels. Weinig ongedierte dus vanwege het droge klimaat hier aan zee. Soms een verdwaalde mug als het begint te schemeren, een torretje, wat mieren of een geko, maar die doen niets. Geen schorpioenen en geen gekke beesten.

Is de villa geschikt voor mensen met een fysiek handicap?
Het gebruik van onze villa is geen probleem voor mensen met een fysiek handicap , alle kamers zijn gelijkvloers en door de ruime opzet van de villa goed met een rolstoel te betreden. Onze villa heeft wel een klein afstapje van 5 treden naar het strand dit is de enige barriere. Mocht u speciale verzorging nodig hebben laat het ons tijdig weten eventueel is er verpleging tegen meerkosten beschikbaar.

Feestje of trouwerij in de villa kan dat?
Door de afgelegen ligging van de villa tussen de sawa’s en de zee kunt u herrie maken wat u wilt. Heeft u een verjaardag te vieren of wilt u trouwen in de villa, het kan allemaal! Wij verzorgen graag de dag van uw leven van a tot z tegen lage plaatselijke kosten. Wilt u een Nederlandse trouwambtenaar, plaatselijk gamelan orkest met danseressen of een dj? U vraagt en wij draaien!

Wat moeten wij meenemen naar Bali?
Handdoeken en strandlakens kan u thuis laten, wij verzorgen deze voor u evenals het beddengoed. Zeep ligt voor u klaar in de villa en shampoo en zonnebrand is overal op Bali voor weinig te koop. De dames kunnen hun fohn thuislaten deze ligt in uw badkamer. Wilt u een goedkoop wijntje dan raden wij aan deze te kopen op de luchthaven thuis. U mag 1 fles per persoon invoeren. Wilt u een lekker kopje nespresso dan dient u zelf de cupjes mee te nemen deze zijn op Bali niet verkrijgbaar. Het nespresso apparaat staat voor u klaar.
Neem niet te veel kleding mee, ons personeel wast deze voor u. Dus geen lange broeken en truien en geen zware schoenen met sokken het weer is het gehele jaar goed op Bali. Misschien een paar goede wandelschoenen en een dunne joggingbroek mocht er een mugje verschijnen tegen zonsondergang. Vergeet uw slippers niet want deze gaan de gehele vakantie niet uit.
De electriciteit in Villa Nujum is 220 Volt. Stopcontacten zijn volgens de Europese standaard – rond met 2 pinnen.
De stekkers zijn dezelfde als in Nederland verloop stekkers kunt u dus thuis laten. Het is handig om een simlock vrije telefoon mee te nemen zodat u tegen lokale kosten kunt bellen en ons personeel assisteert u graag bij de aankoop van het beltegoed. Hoewel u natuurlijk in de villa ook goed kan bellen via ons internet met wattsapp, facetime of naar vaste nummers met de app “talk 360”.

Welk tijd is de mooiste tijd op Bali om te boeken?
Het mooie van Bali is dat u heel het jaar kunt boeken. Op Bali is er geen moesson zoals bijvoorbeeld in Thailand en dus “ bijna” altijd mooi weer. De temperatuur schommelt overdag rond de 28 C en ’s-nachts rond de 22 graden. Ook de zee heeft een aangename temperatuur en is net zo warm als uw zwembad rond de 28 graden.
De maanden maart tm oktober zijn op Bali het droge seizoen. De zon schijnt bijna heel de dag en er valt weinig tot geen regen. Het veelal warme weer wordt aan de kust aangenaam getemperd door de heerlijk verkoelende zeewind. November tm februari vormen het “natte seizoen” op Bali. In deze periode koelt Bali soms even aangenaam af naar 27 graden. In de ochtend en het begin van de de middag is de lucht vaak helder en blauw en schijnt de zon. In de late middag of avond valt er meestal een korte en heftige bui. De wolken uit het zuiden worden tegen gehouden door het gebergte voor de kust. Daardoor heeft dit deel van het Bali de meeste zonuren en vallen de meeste regenbuien mee. Hierdoor zijn alle maanden van het jaar geschikt voor een mooi verblijf op Bali. Bent u op zoek naar een zonvakantie dan bent u bij Villa Nujum dus aan het goede adres.

Hoe is het vervoer op Bali geregeld?
Tijdens uw verblijf in Villa Nujum kunt u een fiets of scooter huren voor € 5,- per dag. Vraag het ons personeel en dezelfde dag staat de scooter al bij u voor de deur. Wilt u trip maken rond het eiland en alle hoogtepunten van Bali zien dan staan onze prive chauffeurs Putu en Bennie voor €50,- all in, voor u klaar! In ons gastenboek vindt u alle mogelijke tripjes die u kunt maken.

Moeten wij de villa met anderen delen?
U huurt de gehele villa alleen voor uzelf, uw vrienden of met uw familie. Ook al bent u alleen in de grootste villa u hoeft de villa nooit met anderen te delen.

Is Bali Veilig?
Bali is zo’n beetje het veiligste land op deze aardbol. De mensen geloven in Karma en houden er niet van geweld te gebruiken. Zelfs schreeuwen en schelden is not done. Als vrouw alleen kan je gerust ‘s-nachts over straat lopen zonder dat je ergens bang voor hoeft te zijn. De security’s bij onze villa’s zijn er meer om u een gerust gevoel te geven en u bij te staan mocht u zich niet lekker voelen of mocht de elektriciteit een keertje uitvallen. Enge beesten, tsunami’s en orkanen zijn er op Bali niet. Misschien een verdwaalde gekko maar die maken alleen geluid.

Hoe lang moet mijn paspoort geldig zijn
Uw paspoort dient langer dan 6 maanden geldig te zijn na vertrek UIT Bali ( dus niet na vertrek naar Bali). Is dit niet het geval dan is de kans erg groot dat u niet uit uw thuisland richting Bali mag vertrekken of dat u Bali niet inkomt. Hou er eveneens rekening mee dat uw paspoort een volledig lege pagina moet hebben.

Moet ik cash geld meenemen?
Op Bali kunt u in de grote steden overal pinnen. Ook bij onze villa;s in de buurt kunt u pinnen bij de ATM in Lovina en Sererit. Vergeet niet uw bank/ pinpas te deblokkeren voor opnames in het buitenland. Creditcards zoals Visa en American Express kunnen ook worden gebruikt. Het is handig om wat zakgeld bij aankomst op het vliegveld van Denpassar te wisselen in Rupia’s zodat u onderweg naar de villa wat kunt gebruiken en wat geld heeft om de eerste boodschappen te laten halen. door ons personeel. 1 Miljoen Rupia is ongeveer € 70,- In restaurants en winkels wordt er op Bali vaak contant afgerekend.

Is het eten in de villa inbegrepen?
De eerste maaltijd in de villa is bij de prijs inbegrepen als u de villa voor minstens 7 dagen van ons huurt. De overige maaltijden betaald u zelf. U geeft geld aan ons personeel. Zij houden een kasboekje voor u bij, doen de boodschappen en zetten de heerlijkste maaltijden voor u op tafel. U kan het eten dus net zo duur maken als u wilt. Voor rijst met kip bent u een paar euro kwijt, maar wilt u westerse producten of u uitleven met kreeft en Champagne dan zal u wat sneller in de buidel moeten tasten.

Wat kost het verblijf op Bali?
Bali is erg goedkoop. Voor een hoofdgerecht betaal je € 4,- en een biertje € 1,50. De wijn is het duurste op bali zo’n € 3,- per glas. een t-shirt koop je voor €3,-. Levensmiddelen zijn een stuk goedkoper dan thuis, de keuze is wel veel meer beperkt.

Zijn er handdoeken en beddengoed aanwezig?
U hoeft helemaal niets aan handdoeken en beddengoed mee te nemen. Deze zijn volop in de villa aanwezig.
Is de villa veilig voor kinderen?
De villa heeft een groot zwembad, wij raden het dan ook aan om kleine kinderen die nog niet kunnen zwemmen te voorzien van zwembandjes. De kinderen kunne ook heerlijk in de ondiepe jacuzzi spelen.Wilt u u handen vrij dan kunt u voor ongeveer € 7,- per dag een nanny in huren die uw kinderen geen moment uit het oog verliest. De zee is doorgaans rustig, alleen als er wind staat ontstaan er golven.

Is er een haardroger in de villa?
In elke villa liggen meerdere haardrogers. U kunt deze dus gerust thuislaten.

Is er genoeg te doen in de villa?

Over verveling hoeft u zich geen zorgen te maken bij villa Nujum, zowel in als rond het huis is er genoeg te doen. U kunt gebruik maken van de gratis kano, dolfijnen spotten, vissen, snorkelen op het huisrif, duiken in zee, bergen beklimmen, mountainbiken, wandelen , fietsen golfen, scooteren, lekker uit eten, je laten masseren, kookcursussen volgen en 1000 tempels bezoeken. Eigenlijk te veel om op te noemen. Wil je alleen luieren of een boek lezen alles kan. In de villa vindt u een boek met alle mogelijkheden, dus laat u verrassen.

Hoe ver liggen de villa’s van zee?
Al onze villa’s liggen direct aan zee. Vanuit de tropische tuin loopt u zo het strand op.

Hoe zit het met de electriciteit?
Alle elektriciteit in Villa Nujum is 220 volt. Stopcontacten zijn volgens de Europese norm- rond met 2 pinnen.

Kunnen wij een auto huren of een scooter?
Het huren van een auto raden wij ten zeerste af op Bali. raakt u betrokken bij een ongeluk dan bent u altijd fout omdat u buitenlander bent. Wilt u geen zorgen dan kunt un het beste gebruik maken van onze prive chauffeur. Voor €50,- per dag of € 25,- per dagdeel laat hij u de mooiste plekjes van bali zien. Scooters zijn te huur voor ongeveer € 5,- per dag. Het verkeer kan nogal hectisch zijn voor onze westerse maatstaven, maar na een dagje bent u gewend.

Is het niet erg lastig dat personeel om je heen?
Ons personeel weet dat u privacy erg belangrijk vindt en is dan ook alleen op de achtergrond aanwezig. Zij doen er alles aan om u alles uithanden te nemen en uw verblijf zo aangenaam mogelijk te maken. Binnen 15 minuten bent u aan ze gewend en heeft u totaal geen behoefte meer om uw kopje koffie zelf te zetten. Wilt u alle privacy dan bent u natuurlijk vrij om ze een dagje vrij te geven. Maar eerlijk gezegd zal het daar wel niet van komen. Binnen de kortste tijd vindt u het maar al te fijn.

Wat nemen wij mee naar Bali?
Vooral niet te veel. Geen warme truien en lange spijkerbroeken daar voor is Bali veel te warm. Een paar slippers en een dunne joggingbroek voor een enkel muggetje wanneer de avond valt. Ja vergeet uw badkleding niet dat is erg belangrijk. Zonnebrand creme is overal te koop en kleding is een stuk goedkoper dan in Europa. Wat misschien handig is is een flesje wijn want die is nogal aardig aan de prijs op Bali. En ja vergeet je laptop niet en een simlock vrije telefoon. Ons personeel is je graag behulpzaam bij het kopen van €5,- bel tegoed. En last but not least neem vooral geen drugs mee. Misschien valt dit in uw land niet onder de narcotica wet maar in Bali zijn ze nogal streng. De doodstraf wordt nog steeds gehanteerd ook al heeft u slechts nog een grammetje van iets wat in uw land misschien heel normaal is.
Hoe zijn de medische voorzieningen op Bali geregeld?
In Noord Bali zijn genoeg goede dokters, ziekenhuizen en EHBO posten voor als u iets overkomt. Krijgt u ergens last van dan belt ons personeel de engels sprekende dokter voor u voor een huisbezoek. De dokter is erg kundig, De rekening kunt u declareren bij uw verzekering.Tevens is er in Singaraja een hele goede goedkope tandarts.

Wat is de beste reistijd?
Heel het jaar door is het lekker weer op Bali. De gemiddelde temperatuur is 35 graden. In de maanden november tm februari ligt de temperatuur iets lager, 30 graden en valt er af en toe een bui ( meestal vanaf 16.00 uur) waarna de lucht weer strakblauw is. Het noorden van Bali heeft de meeste zonuren.

Bijzonderheden

  • Wij regelen het transport voor u van en naar de villa voor €45,- per taxi.
  • Geen visum nodig voor minder dan 30 dagen.
  • Bali is erg veilig
  • Gratis WiFI
  • Villa direct aan zee.
  • Ons personeel kookt voor u.
  • In onze villa kunt u ook trouwen.
  • de villa hoeft u met niemand anders te delen