Natuur & Cultuur

Dolfijnen spotten bij zonsondergang

Heel beroemd is de dolfijnen- trip. Voor de kust van de villa vindt u grote scholen met dolfijnen die zich tegoed doen aan garnalen en vis. Bij zonsopgang om 06.00 uur kunt u deze dieren bewonderen.
Tijdens uw verblijf in Villa Nujum maakt ons personeel een afspraak met de plaatselijke visser die u op het strand voor de villa ophaalt met zijn traditionele boot. Een snellere boot vanuit Lovina is eveneens mogelijk. Daardoor vergroot u de kans dat u dolfijnen spot en heeft u een engelstalige kapitein. Het nadeel is dan wel dat u nog eerder uit bed moet en eerst naar Lovina moet rijden met onze chauffeur. Bijna altijd zien onze gasten (u heeft 80 % kans) de tientallen dolfijnen hun kunsten vertonen. Het zijn “spinners” die graag hoog uit het water springen en draaien om hun as. Ruim 3 uur geniet u van het spektakel op zee. Ons personeel wacht u na de tocht op met een heerlijk ontbijt.

ZWEMMEN MET DOLFIJNEN

Kan je niet genoeg van dolfijnen krijgen dan is er ook de mogelijkheid om met ze te zwemmen in een bassin bij het Melka Excelsior Hotel ins de buurt van Lovina. Na een korte instructie weet je precies hoe je aan hun rugvin kan hangen en wordt je het zwembad doorgesleept. De reacties van onze gasten zijn enthousiast. Het blijft natuurlijk wel een soort circusact met dolfijnen in gevangenschap. Heel anders als een ervaring met wilde dolfijnen op zee.

De warm water bronne van air panas

Wilt u gereinigd worden door het heilige water dan is een bezoek aan Air Panas een absolute must. Hier in deze warmwaterbaden ziet u hoe de plaatselijke bevolking zich reinigt . Het water heeft een temperatuur van 38 graden en is zwavelhoudend. Deze oude baden worden gevoed door onderaardse bronnen welke uitmonden in 8 prachtige leeuwen uitgehouwen uit natuursteen. Vergeet uw zwemkleding niet. De warmwaterbronnen zijn te vinden 35 minuten vanaf de villa. Pak de scooter en kom weer herboren terug. De ideale combinatie met een bezoek aan het enige buddhistische klooster van Bali Brahma Vihara Arama Monastery.

Brahma Vihara Monastery

Dit is het enige buddhistische klooster op Bali en slechts 25 minuten vanaf de villa te vinden. Een prachtige tocht door de bergen om de scooter uit te proberen.
Dit klooster ligt op een adembenemende locatie in de bergen achter Lovina. Hier heeft u uitzicht over de prachtige rijstvelden en de zee. Bij dit Buddhistische klooster vindt u een mini replica van de Borobodur. De ideale combinatie met een bezoek aan de heet waterbronnen van Air Panas, 1 1/2 kilometer verderop.

De Rijstvelden van Munduk

In de rijstvelden van Munduk en Mayong kunt u prachtige trekkingen houden. Onze chauffeur brengt u graag naar de gids ter plekke. Hij leidt u rond en vertelt u alles over het geloof en de cultuur op Bali. Vergeet niet uw camera mee te nemen om de prachtige koloniale huizen en een van de mooiste watervallen van Bali vast te leggen. Na de tocht sluit u af met een maaltijd thuis bij onze gids. Natuurlijk kunt u ook zelf de scooter pakken en er alleen op uitgaan, de natuur is overweldigend.

MAYONG

Vanuit Mayong ( 45 minuten vanaf onze villa) organiseren Putu en Ria wandelingen door de rijstvelden en de kleine desa’s in een mooie vallei. Het is eendrachtige tocht door de sawa’s. Na afloop zorgen zij voor een voortreffelijke lunch bij hun thuis.

Chanti Trekking

Ongeveer 20 km vanaf villa Nujum ligt het plaatsje Sambangan. Putu onze prive chauffeur brengt u daar graag naar toe. Vanaf het prachtig gelegen restaurant kunt u kiezen voor een 2 of 3 uur durende trekking naar de secret garden en de Sekumpol watervallen. Het is een vrij pittige trekking en goed schoeisel wordt dan ook aanbevolen.

De Botanische tuin van Bedugul

Deze botanische tuin is 154 hectare groot. Putu, onze chauffeur rijdt er graag met u doorheen en laat u alle prachtige orchideeen en palmen zien.

WATERVALLEN
De Sekumpul

De Sekumpul watervallen zijn de mooiste watervallen van heel Bali en liggen zo’n 45 kilometer vanaf de villa’s in de buurt van Singaraja. Je kan er met de scooter of met onze prive chauffeur naar toe. De watervallen storten zich 90 meter het dal in. Onder de watervallen mag je het water in. Een “once in a lifetime- experience”. De natuur is er overweldigd. Wil je droog blijven dan is een regenbak of regenponcho onontbeerlijk. Goede schoenen en tevens waterschoentjes of slippers zijn een aanrader omdat je meerdere keren door het water moet waden en de wandeling ernaartoe flink is. Je kan het op eigen gelegenheid doen, maar een ter plekke te regelen gids is een aanrader. U kunt er een wandeling van maken van 2, 3 uur of 5 uur.
Toegangsprijs zonder gids 20.000 idr (± € 1,40).

e Aling Aling watervallen

De Aling Aling watervallen oftewel ” The Secret garden” zijn een uitdaging voor wie avontuurlijk is van duiken en glijden houdt of gewoon relaxed wil genieten van al het natuurschoon. De watervallen liggen 30 km. van de villa’s verwijderd. Wij raden een gids aan die je ter plekke kan regelen voor ± 125.000 per persoon. Alleen met een gids mag je van de waterval afglijden en het water induiken om ongelukken te voorkomen. Neem goed schoeisel mee. De trip van een half uur kan redelijk glibberig zijn, maar is zeer goed te doen ook zonder conditie. Entree zonder gids 10.000 idr (± €0,70).

De Git Git watervallen

De Git Git watervallen liggen 15 kilometer verderop aan dezelfde weg als de Aling Alling watervallen bij Singaraja. Zo’n 45 kilometer vanaf de villa’s.

Munduk watervallen

De Munduk watervallen liggen in een prachtig natuurgebied en kunt u het beste bezoeken tijdens onze dagtrip in combinatie met een bezoek aan de markt in Bedugul, de twin lakes Buyan en Tamblinlake en een bezoek aan de watertempel Ulun Danu Bratan.

Jungle trekking tamblinganmeert

Maak een wandeling door het regenwoud van Bali. Natuurgenieters kunnen hier hun hart ophalen en deelnemen aan een tocht van 2 of van 6 uurt. Onze chauffeur brengt u naar de plaats van bestemming. Uw gids leidt u door het regenwoud met woudreuzen, rijstterrassen, watervallen, tempels ,rendieren en apen. U sluit af met een oversteek over het Tamblingan meer in een traditionele balinese kano.

Ubud

Ubud is het spirituele centrum van Bali. 2 1/2 Uur rijden van de villa maar echt de moeite waard. Hier vindt u alles op het gebied van yoga en meditatie kunst en cultuur. U kunt er heerlijk genieten van de wonderlijkste gerechten in een overvloed aan restaurants. Een bezoek aan monkeyf forrest is een must , In de buurt kunt u prachtige tochten maken door de rijstvelden. Onze chauffeur Putu leidt u graag rond.
De Sing Sing watervallen liggen 15 km van Villa nujum verwijderd. Deze watervallen zijn alleen in het regenseizoen een bezoek waard.

tempels

Bali wordt wel het eiland van de Goden genoemd. De Cultuur van Bali is verweven met deze geestelijke wereld, waar elke Balinees tot hart en nieren mee is vervuld. U ziet hoe ons personeel elke ochtend en avond offers brengt bij onze huistempels bij de ingang van de villa en aan zee. Dit doen zij om de Goden gunstig te stemmen en u een goed en veilig verblijf te gunnen. Op Bali vindt u duizenden tempels. Het zijn prachtige bouwwerken waar de balinezen hun ceremonies houden. Voor u een bezoek waard om getuige te zijn van deze balinese beleving. Onze chauffeur laat u graag enkele tempels zien

Pura Ulun Danu Bratan

Pura Ulun Danu Bratan is een watertempel uit de 17 de eeuw en echt een bezienswaardigheid en ongeveer een uur rijden vanaf de villa. Ga bij voorkeur vroeg naar deze tempel. Het is een van de meest geliefde plekken voor veel Indonesiers en erg druk bezocht in de middag. De tempel ligt in de bergen bij Bedegul op een mini-eilandje temidden van het Bratanmeer en is gewijd aan de godin van het water Dewi Danu. In de tempel worden het gehele jaar door ceremonies gehouden door de boeren voor de aanvoer van water voor hun sawa’s. Als religie en spirituele zaken je boeien is het echt “a thing to do”. Het bezoek aan deze tempel is goed te combineren met een bezoek aan de markt van Bedugul.

Pura pulaki

Oftewel de apentempel is zeker een bezoek waard. Deze tempel ligt 15 minuten van de villa op weg naar Permuteran. Vergeet uw sarong niet om de tempel ook van de binnenkant te bewonderen. Mocht u geen sarong hebben dan kunt u er ook een voor een laag bedrag bij de tempel huren . De tempel is het bezit van een grote apen kolonie. Vraag onze tuinman om wat bananen van eigen bodem en verstop deze goed in een zak, zodat u niet de hele tros in 1 keer kwijt bent.

Pura Beji

Een Subak tempel gewijd aan Dewi Sri, de godin van de rijstvelden. Deze tempel werd gebouwd in de 15e eeuw en is bekend voor zijn barong architectuur en de rozige steengravures. 

Vertel onze chauffeur welke van de 200.000 tempels van Bali u wilt zien en hij brengt u er graag naartoe.

Op Bali hoeft u zich nooit te vervelen.

  • Op elke hoek vindt u een tempel.
  • De mensen zijn altijd vriendelijk
  • zodra u de villa verlaat staat u midden in het Balinese leven.
  • Het eiland is zo groot dat u niet uitgekeken raakt.
  • Geniet van de flora en fauna
  • Snuif de geur op van specerijen en vruchten
  • Alles is op Bali anders als dat u gewend bent en dat maakt het eiland zo interessant.