Sport & ontspanning

Snorkelen

Snorkelen doet u op het huisrif voor de villa. U kunt gratis gebruik maken van onze snorkel sets. Wilt u een groter rif bezoeken dan raden wij u Permuteran aan, hier kunt u veilig naar hartelust de grotere riffen bezoeken.
Een superlatief is Menjangan Island met zijn turkoise water , prachtig koraal en grote scholen vis. Onze chauffeur brengt u naar onze gids Nono , 45 minuten rijden vanaf de villa. Hij neemt u mee met de boot naar dit prachtige eiland en laat u de mooiste snorkelplekken zien.

Duiken

Villa Nujum ligt vlak bij het mooiste duikgebied van Bali, Menjangan eiland dat deel uit maakt van het Nationaal park “Taaman Barat”. Dit beschermde natuurgebied heeft het mooiste koraal en de grootste diversiteit aan vissoorten van heel Bali. Als duiker kunt u uw hart ophalen op de vele duikplekken rond dit eiland. Wij werken nauw samen met Arrows Dive Center uit Lovina . Duikgids Buddha laat u graag de mooiste plekjes onder water zien. Wilt u met hem duiken op het mooiste wrak van Bali de “ Liberty” dan kan dat ook. Puri Yati is een lust voor de macro fotograaf. Mogelijkheden genoeg om op Bali als duiker uw hart op te halen. Wilt u wel maar kan u nog niet dan leidt Budha u graag op voor het 1 sters Padi brevet. U krijgt les in het zwembad van Villa Nujum, duikt op ons huisrif en op Menjangan Eiland. Vanaf dat moment kunt u overal ter wereld duiken waar u maar wilt.

Padi duik cursus

In het zwembad van onze villa is het mogelijk om het Padi duikbrevet te halen. Tijdens deze meerdaagse cursus krijgt u les in het engels door onze duikinstructeur Buddha. De buitenduiken vinden plaats op ons huisrif en op Menjangan Island. Vanaf dit moment kunt u overal en waar ook ter wereld duiken. De opleiding tot “open water brevet” kost ongeveer €450,- .De helft wat het u in een ander land zou kosten.

Golfen

Wilt u golfen dan bent u bij ons aan het goede adres. De Handari Kosaido Golf en Country club heeft een prachtige 18 holes en behoort tot de lijst van “50 mooiste banen ter wereld”. En een van de mooiste banen van heel Azie. Deze golfbaan ligt op 142 meter hoogte in een uitgedoofde vulkaan. Deze par 72-baan is een prachtige championship course die omgeven is door een prachtig landschap van glooiende bergen, kratermeren en het oude regenwoud. Het is echter een bedrieglijk moeilijke baan. Deze golfbaan is de hoogste baan van Bali en daarom een genot om te spelen in een heerlijke temperatuur.

Mountainbiken

In het achterland van de villa kunt u heerlijk mountainbiken. Hier rijdt u door rijstterrassen en vindt u al het moois wat bali te bieden heeft. Bent u dol op down hill en wilt u alleen bergafwaarts fietsen dan regelen wij graag een tour voor u Deze 4 uur durende tour begint in het hoogland en eindigt vlak aan zee. De tocht voert dwars door de bergen, langs verstilde desa’s en groiene rijstvelden. Onderweg eet u bij de mensen thuis en krijgt u uitleg over religie, specerijen en gewassen. Laat uw eigen ATB lekker thuis, op uw vakantie adres kunt u altijd een fiets huren.

Raften

Bali is het land bij uitstek voor wildwater activiteiten. Het hele jaar door kunt u raften op Bali. Verbazingwekkend is dat op zo’n klein eiland altijd voldoende water staat om de rivieren aan te doen zwellen. U kunt raften op de Telega Waja rivier en de Unda rivier aan de voet van de Gunung Agung. Deze 2 uur durende tocht met zo’n 30 stroomversnellingen is een prachtig avontuur waar beginners en gevorderden hun hart op kunnen halen.

klimmen en hiken

De omgeving van de villa geeft veel wandelmogelijkheden.
Wandelen of Hiken doe je in het natuurreservaat om de hoek , op het strand of door de sawas. In ons gasten boek in de villa vindt u meerdere routes die u kunt wandelen. Aanrader is een 3 of 5 uur durende wandeltocht door een prachtig natuurgebied naar de Sekumpul watervallen bij Singaraja.

BeKLIMMING GUNUNG AGUNG EN MOUNT BATUR

U Staat om 03.00 uur ’s-Morgens op en 1 ½ uur later staat u aan de voet van de Gunung Agung of de Mount Batur. Waar u onder leiding van een gids met de beklimming van een van de hoogste vulkanen van Bali start ( 3124 mtr).

BEKLIMMING IJEN KRATER

Een andere prachtige tocht is de beklimming van de Ijen Krater op Java. Hier kunt u ‘s-nachts het blauwe vuur aanschouwen dat diep uit deze krater komt. Onze gids Nono komt u bij de villa ophalen voor een lange tocht die zeker de moeite waard is. Met de pont vaart u over naar Java, vandaar vertrek u met de 4 wheel drive naar 1850 meter. De laatste 1000 meter doet u te voet. Het is een prachtige tocht in een bijna buitenaardse wereld. U ziet de zwaveldragers afdalen diep de krater in om met een last van 80 kg uit het inferno te herrijzen.

Jungle trekking tamblinganmeert

Maak een wandeling door het regenwoud van Bali. Natuurgenieters kunnen hier hun hart ophalen en deelnemen aan een tocht van 2 of van 6 uurt. Onze chauffeur brengt u naar de plaats van bestemming. Uw gids leidt u door het regenwoud met woudreuzen, rijstterrassen, watervallen, tempels ,rendieren en apen. U sluit af met een oversteek over het Tamblingan meer in een traditionele balinese kano.

ZWEMBAD

Direct aan de living vindt u het zwembad. Hierin kunt u baantjes trekken of lekker relaxen met een cocktail aan de rand van het zwembad. Het zwembad heeft een diep en een ondiep gedeelte. Heeft u kinderen die nog niet kunnen zwemmen dan heeft u altijd de uitwijkmogelijkheid naar de 12 persoonsjacuzzi waarin zij kunnen staan. Mocht u met kinderen toch wat rust willen dan kunt u altijd voor een klein bedrag een van onze nannies inhuren. Zij houden uw kind heel de dag in de gaten zodat u ook een beetje vakantie heeft.

MASSAGE

In villa Nujum kunt u zich heerlijk laten masseren door het team van Ami. Voor nog geen €7,- per uur verwennen zij u met een traditionele Balinese-, Chiatsu- of Hot Stone massage. Tevens doen zij gezichtsbehandelingen, manicure en pedicure tegen lage balinese prijzen. Een top ervaring als u weer tot uzelf wilt komen.

Yoga en Meditatie

Bent u nog nooit met yoga of meditatie in aanraking gekomen of vindt u het fijn om dit alleen, of met een groep te beleven dan kunt u deelnemen aan de lessen in onze villa. Onze manager maakt graag voor u een afspraak. Wij kunnen u lessen aanbieden van 1 1/2 uur of een ochtend of avond sessie. De lessen bestaan uit; stretching, Asana’s ( yoga poses ), ademhalingsoefeningen, yoga dance, zelf-massage technieken, diepe relaxatie en meditatie technieken.

Balinees koken

Wij kunnen u in contact brengen met een kookschool voor Balinese kooklessen. ‘s- Morgens ga je met de kok naar de markt om inkopen te doen. Jij kookt en voor straf moet je zelf opeten wat je gemaakt hebt.
Natuurlijk kan het ook veel voordeliger en makkelijker. Vertel ons personeel wat je de volgende dag samen wil koken en ga ‘s-morgens vroeg met ze mee naar de markt. Wat is er leuker als samen met het personeel in je eigen villa de maaltijd te bereiden!

RESTAURANTS

Het beste restaurant vindt u in onze villa. Onze dames zetten u de heerlijkste maaltijden voor. U geeft geld voor de boodschappen en zij maken er iets moois van.

Wilt u buiten de deur eten dan is Spice Beach Club in Lovina een echte aanrader. In deze prachtige beachclub serveert het zeer correcte personeel heerlijke Europese en Orientaalse maaltijden.
The Lovina heeft een mooie oosterse keuken evenals Buda Backery.
Wil je heel chique eten voor een flinke prijs dan adviseren wij Chanti.
In zowel Lovina als Permuteran vindt u een veelvoud van goede restaurants . Elke dag kan u dus op een ander plekje heerlijk eten. Onze chauffeur brengt u er graag naartoe.

Er is Zoveel te doen op Bali. In ons gastenboek vindt u:

  • De beste restaurants
  • De mooiste wandelingenr
  • Geweldige scootertochten
  • De mooiste bezienswaardigheden
  • De mooiste tempels
  • Beste duikplekken